Yenikapı Ramazan Etkinlikleri


Ramazan Etkinlikleri 2014
Birkaç ay önce tamamlanmış olan Yenikapı Şehir Parkında harika organize edilmiş ramazan etkinlikleri düzenleniyor.


Özellikle çocukların bayılacağı bir mekan olmuş. Sultanahmet’teki etkinliklerden kat kat daha güzel olduğunu söyleyebilirim.
İftar vakti kalabalık değildi fakat iftardan sonra daha çok insan gelmeye başladı ortam canlandı. Çok büyük bir alan olduğu için öyle insanı bunaltan bir kalabalık ortamı yok bu yüzden şu ana kadar gördüğüm en harika iftar etkinliği diyebilirim.
Alana girince sağ köşeden itibaren yemek dükkanları ve karşılarında da masa alanları var. Simitçi kafesinden tutun, baklavacısı, kokoreççisi, dönercisi, köftecisi… var. Serin serin açık alanda iftar keyfi yapabilirsiniz. Ya da iftardan sonra gelip içecek, tatlı keyfinizi burada yapabilirsiniz.
istanbul iftar mekanları

Deniz esintisi de sunan güzel iftar mekanları.ramazan

Yemek dükkanları bitince el işi dükkanları başlıyor. Harika ürünler Eyüp ve Sultanahmettekilerden daha güzeller ve daha hesaplıya satılıyor, esnafı da güler yüzlü ve sevecenler .


yenikapı sahil ramazan
yenikapı
                         İftardan önce tenhaydı fakat iftar sonrası kalabalıklaştı.

yenikapı
                              Harika el yapımı bir beşik.
El işi dükkanları bitince İstanbul fotoğraflarının yer aldığı güzel bir mini açık hava sergisi var.
Açık hava Yeşilçam sinema alanında film anına denk gelirseniz size şimdiden iyi keyifler diliyorum.
Karagöz ve Hacıvat gösterisi iftardan sonra sahne alıyor.
Konser alanında ise iftara yakın müzik yayını başlıyor. Etkinlik takviminden konserleri takip edebilirsiniz.
Alanın sağ tarafında Wc ler var. İçinde abdest alanının da olması harika düşünülmüş lakin inşaattan yeni çıkmış hali ile pisti ve kullanıma hazır değildi. Umarım yetkililer bu konuyu en kısa zamanda çözerler.
Wc lerin karşısında uçsuz bucaksız yeşil alan başlıyor. Çocuklarınızla top oynayabilir, koşturabilir, gördüğüm çoğu sevgilinin eşin yaptığı gibi el ele sahile doğru yürüyebilirsiniz. Alan geniş sahile yürümesi biraz uzun zaman alıyor. Fakat sahil de muhteşem. Sahil kenarında sıra sıra dizdikleri ağaçlar harika.
Ağaçlı alana gelmeden önce sağda yarısı açık mescid alanı var. İşte mekanı beğenmemin en büyük nedenlerinden birisi bu alan oldu. Allah razı olsun harika düşünmüşler. Yarısı da açık olduğu için mis gibi esen rüzgar eşliğinde terlemeden teraviyi kıldık. Günlerdir klimasız camilerde sırılsıklam olarak kılınan teravih namazlarından sonra valla bu mekanın benim için ayrı bir değeri oldu J Her gün ünlü camilerden birisi burada teravihi kıldırıyor. Çok güzeldi.

yenikapı



yenikapıda ramazan

ramazan

Konser alanı



ramazan etkinlikleri

Hacivat ile Karagöz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder