Mihrimah Sultan Hamamı

hamam

Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan'ın isteği üzerine Edirnekapı'da Mimar Sinan'a yaptırılan külliye, günümüze kadar birçok yapısını koruyabilmiştir.


Mimar Sinan Eserleri arasındaki külliyenin en önemli yapılarından biri hamamıdır. Mihrimah Sultan Hamamı, 1562-1565 yılları arasında inşa edilmiştir.

Osmanlı hamam mimarisini en iyi yansıtan yapılarından biri olan hamam, Fatih ilçesindeki Eroğlu Sokak'ta bulunuyor. Hamamın dış mimarisi kadar iç dekorasyonu da bulunduğunuz tarihten sizi koparmaya yetecek, yüzyıllar öncesine gideceksiniz.


Hamama Bay ve Bayanlar girebilir. Mihrimah Sultan hamamında özel hizmetleri göbektaşında kese ve masaj yapma, masajdan sonra kurnaların birinde yıkama hizmetleri vardır.Göbektaşı veya sauna da terledikten sonra isteyenler kuru masajda yapılıyor. Kese yapıldıktan sonra bir de köpük masajı servisi var. En son kurulama servisinden sonra özel odalara geçebiliyorsunuz

istanbul


Mihrimah sultan hamamı Adresi
Fevzipaşa Cad. No:333 Edirnekapı / İSTANBUL
Tel: 0212 523 04 87


Yapımı 1565’te Mimar Sinan tarafından tamamlanmıştır. Yaklaşık 30 m x 45 m boyutlarında dikdört­gen bir planı vardır. Bu dikdörtgen uzunla­masına ikiye bölünerek kadınlar ve erkekler bölümü yanyana, simetrik olarak düzenlen­miştir. Erkekler bölümü soyunmalığına caddeye bakan güney, kadınlar bölümü soyunmalığınaysa yan sokaktaki batı cephe­sinden girilir.

Ortasında fıskiyeli birer ha­vuz bulunan soyunmahkların ikisi de ayn birer topuz çatıyla örtülüdür. Soyunmalıklardan birer kapıyla soğukluklara geçilir. Aynalı tonozla örtülü, enlemesine dikdört­gen planlı soğuklukların dış duvarlara gelen uçlanna üçer hücreli tuvalet hacimleri yer­leştirilmiştir. Soğukluklardan sıcaklıklara doğrudan değil, köşedeki bir halvete girile­rek geçilir. Her iki sıcaklık da haç planlıdır; haçın kolları arasına (köşelere) yerleştiril­miş, küçük birer kubbeyle örtülü dört halvet mekânı, sıcaklıkların planını kareye tamamlar. Ortada sekizgen biçimli bir gö­bek taşı vardır; bu orta mekânın üzeri daha büyük bir kubbeyle örtülüdür. Sıcaklıklann arkasındaki dar, ama bütün yapının enince uzanan bölümün ortasında külhan, iki ya­nında su hazneleri bulunur.

Toplu taşıma ile Mihrimah Sultan Hamamı, Edirnekapı nasıl gidilir?
Mihrimah Sultan Hamamı, Edirnekapı IETT Otobüs kullanarak gitmek için
En Yakın IETT Otobüs Durağı
Durak Adı: TOPKAPI – Semt : Fatih – 0,07 km
Geçen Hatlar
28T – TOPKAPI – BESIKTAS
500A – EDIRNEKAPI-KADIKÖY
83 – TOPKAPI – TAKSIM
87 – EDIRNEKAPI – TAKSIM

Mihrimah Sultan Hamamı, Edirnekapı Tramvay kullanarak gitmek için
En Yakın Tramvay Durağı
Durak Adı: EDİRNEKAPI – Semt :Topkapı – 0,08 km
Geçen Hatlar
T4 – TOPKAPI – HABİBLER

Mihrimah SultanHamamı Edirnekapı Metrobüs kullanarak gitmek için
En Yakın Metrobüs Durağı
Durak Adı: EDIRNEKAPI – Semt : Fatih – 0,72 km
Geçen Hatlar
34G – AVCILAR-SÖGÜTLÜÇESME( METROBÜS )
34A – EDIRNEKAPI – SÖGÜTLÜÇESME METROBÜSÜ
34 – AVCILAR-ZINCIRLIKUYU

Mihrimah Sultan Hamamıi, Edirnekapı Hafif Metro kullanarak gitmek için
En Yakın Hafif Metro Durağı
Durak Adı: TOPKAPI-ULUBATLI – Semt :Fatih – 0,76 km
Geçen Hatlar
M1 – AKSARAY – HAVAALANI METRO



Giriş fiyatı kese ve masaj dahil kişi başı 45.00 TL.


Mihrimah Sultan Hamamı Nerede

hamam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder