Bu camilerin inşa edildiği yıllarda kadınlara üst katlar veya alt katta yan tarafların ayrıldığından eminim fakat artık bu camilerin imamı mı kim yapıyor ise bazı camilerde kadınlara caminin dışında yer yapmışlar caminin içine giremeden, mimarisini göremeden, sonradan yapılma veya eskiden başka amaç için kullanılmış karanlık, çoğu rutubetli,prefabrik tarzı yerlerde kadınların namaz kılmasını layık görenleri Allah ıslah etsin inşallah.
Karaman Beyi Murat Paşa Camii Antalya'nın merkezinde yer alıyor.
Her ne kadar Osmanlı döneminde, 1570 yılında inşa edilmiş olsa da camii de Selçuklu kaligrafi sanatının izlerine rastlanmaktadır. Anadolu'daki birçok Türk-İslam eserinde görülen devşirme malzeme kullanımına caminin inşaasında da başvurulmuştur. Özellikle son cemaat yerinin arkasında yer alan sütunlar ve onların Korint nizamına göre yapılmış olan başlıkları mimari eserdeki en belirgin devşirme malzemelerdir.
Osmanlı tarihinin bu döneminde Antalya ile ilişkili iki Murat Paşa'nın bulunması camiiyi yaptıran kişi konusunda bir kafa karışıklığı yaratmıştır. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinden yola çıkarak uzun yıllar camii Kuyucu Murat Paşa Camii adıyla anılsa da son yıllarda elde edilen veriler, camiiyi Osmanlı Devleti'nin bu dönemde sadrazamlığını yapmış ve baskıcı yönetimiyle tanınmış Kuyucu Murat Paşa'nın yaptırmadığını Karaman Beyi Murat Paşa'nın yaptırdığını ortaya koymuştur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder