Anadolu Kavağı

anadolu kavagı istanbul

Mutlaka gezilip görülmesi ve fotoğraf çekilmesi gereken bir yer Anadolu Kavağı. Sessizlik, huzur, trafikten ve şehir gürültüsünden uzak bir balıkçı kasabası..


Anadolu Kavağı’nda Neler Yapılır
Anadolu Kavağı'nda yapılabilecek en güzel aktivite; muhteşem doğa ve boğaz eşliğinde bir haftasonu gezisi ve balıkçı restoranlarında yeme içme keyfidir.
Anadolu Kavağı meydanında bulunan 18.yy.dan kalma Cevriye Hatun Çeşmesi de ayrıca görmeye değer. Ayrıca 1593 yılına ait Midilli Ali Reis Camii de tarihi eserler arasında. Ayrıca askeri alanda yer alan Marko Paşa Köşkü de meşhur yerlerden.

Anadolu Kavağı'nın arka taraflarında tepede yer alan Yoros (Ceneviz) Kalesi de ayrıca görülebilecek yerler arasında. Burada hem Karadenizi hem de boğazı muhteşem manzara eşliğinde seyredebilirsiniz.


Anadolu Kavağı
Mahallenin tepesinde, Marmara Denizi ile Karadeniz'in bağlantı noktasına hakim bir noktada konumlanan, Doğu Roma döneminden kalma Yoros Kalesi, mahallenin turiziminin ana dayanağıdır. Bir diğer turistik öğe de mahallenin balıkçı restoranlarıdır. Bunlar sayesinde yaz aylarında mahalle nüfusunun 4-5 katı turist çekebilmektedir. Yerli turist daha çok karayoluyla gitmeyi tercih ederken, yabancı turistler daha çok şehir hatlarının gezi vapuruyla gitmeyi tercih ederler.
Anadolu Kavağı Yorumlarını Okuyup Sizin de gezdikten sonra yorum yazabileceğiniz gezi yorum sitesini bu linkten ziyaret edebilirsiniz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder