Soganlıdere Sehitligi


Çanakkaleye defalarca tatile gitmiştim fakat bu yıl ilk kez şehitliği ziyaret kısmet oldu çok şükür Rabbime bana o güzel günü yaşattığı için. Birçok şehitliği ziyaret ettik. Çok hızlı bir turdu, çoğu yerin neresi olduğunu anlamadım. Soğanlıdere Şehitliği not alabildiğim bir yer oldu.
Gerçek bir şüheda kabristanlığı olan Soğanlıdere Şehitliği’nde, savaş zamanında burada kurulu olan hastanelerde tedavi edilirken şehit olan askerlerimiz yatmaktadır. Soğanlıdere vadisi 18 Mart için hazırlanmış kıyı sel bataryalarının yanında dört tümen hastanesine ve Güney Grubu Kumandanlığı’nın erzak ve ambar depolarına da ev sahipliği yapmıştır. Soğanlıdere Şehitliği’ne varmadan evvel yolun sağ tarafında bulunan yıkık harabe (Melek Hanım Reviri) muharebeler sırasında askerlerimizin tedavi edildiği yerlerden biridir.
Soğanlıdere Hastane Şehitliği, Zeytinburnu Belediyesi tarafından 2005 yılında yaptırılmıştır. Anıt ay ve yıldız şeklinde figürize edilmiş olup yıldızın ortasında bulunan sivri yapı ise şehitlerimizin Allah’a yükselişini temsil etmektedir.
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder