İstanbul Fotoğraf Müzesi


Fotoğraf severler için güzel bir müze, fotoğrafçılık ile ilgili tarihi eşyaların olduğunu düşünerek gitmeyin çünkü sadece bir tane eski makina var.

Atatürk Arboretumu

ataturk arboretumu istanbul

Yeşile hasret kaldığımız İstanbul’ da yeşile doyacağımız bir mekan Atatürk Arboretum’ u.

Doğançay Müzesi

istanbul dogancay muzesi

İstanbul’ da yaşamanın faydalarından birisi tarih ve sanatla iç içe yaşamak tabii anlayana, tiyatronun, sergilerin, müzelerin tadına varabilene…

Galata Kulesi

galata kulesi istanbul
İstanbul’un en eski ve en güzel kulelerinden biri olan Galata Kulesi, Bizans İmparatoru Justinianus’ un hükümdarlığı  sırasında 528 yılında inşa edilmiştir.

Anadolu Kavağı

anadolu kavagı istanbul

Mutlaka gezilip görülmesi ve fotoğraf çekilmesi gereken bir yer Anadolu Kavağı. Sessizlik, huzur, trafikten ve şehir gürültüsünden uzak bir balıkçı kasabası..

Yuşa Tepesi ve Türbesi

yusa tepesi manzara

Harika bir manzaraya sahip Yuşa Tepesine mutlaka gitmelisiniz. Hz.Yuşa türbesini ziyaretimiz…

Polonezköy

istanbul polonezkoy

Yağmurlu bir sonbahar gününde Polonezköy’ü keşfettim. Kır restaurantında şömine karşısında kahvaltı ve sonrasında Polonezköy’ün her köşesini keşfetme keyfi…

İkinci Beyazıt Türbesi

Türbe yönünden de zengin İstanbul’umuzda Beyazıt otobüs durağına ve Kapalıçarşı’ya yürüme mesafesindeki Sultan 2.Beyazıt Türbesi'ni ziyaret edelim.

Sümbül Efendi Camii

Samatya'da enfes bir balık ziyafeti yapıp sonrasında da yürüme mesafesindeki bu harika camiyi ve içindeki onlarca türbeyi ziyaret edebilirsiniz.

Dolmabahçe Camii

istanbul camiler

Dolmabahçe Camii, Sultan Abdülmecit'in annesi Bezmialem Valide Sultan tarafından başlatılıp ölümü üzerine Sultan Abdülmecit tarafından tamamlanan ve tasarımı Garabet Balyan'a ait olan bir yapıdır.

Kız Kulesi Efsanesi


kız kulesi istanbul

Yıllardır gitmeyi ertelediğim Kız Kulesine kız arkadaşımla ekim ayında fırsattan aldığımız öğle yemeği kuponu ile gitmek kısmet oldu.