Emitt 2014 Turizm Fuarı (30 Ocak-2 Subat)

Turizm fuarı bu siteye en çok yakışacak gezi oldu, asıl gitme amacım işim için olsa da, yeni yerler görmeyi sevenler için Emitt güzel bir fuar.

Musa Güney, Katarsis Resim Sergisi

katarsis resim sergisi

Musa Güney’in solo sergisi “Katarsis”i sanatseverler 10 Şubat 2014 tarihine kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde görebilirler.

Mimar Sinan Turbesi


mimar sinan turbesi

Mimar Sinan türbesi, (1489-1588) İstanbul Süleymaniyedeki Kanuni Sultan Süleyman külliyesinin kuzey doğu ucunda 1588 yılında kendisi tarafından inşaa edilmiştir.

Magnava Su Kemerleri

kemerburgaz su kemerleri

İstanbul'un bir çok köşesinde harika eserleri olan muhteşem usta Mimar Sinan'ın yapılış hikayesini de ileride burada paylaşacağım bir zamanlar İstanbul suyunu karşılayan harika eseri.

Destari Mustafa Pasa Turbesi

istanbul turbeler

İstanbul Eminönü ilçesi, Şehzadebaşı’nda, Sehzade Camii’nin avlusunda bulunan bu türbe 1611 yılında Destari Mustafa Paşa’nın sağlığında kendisi tarafından yaptırılmıştır. 

Sehzade Camii

sehzade camii istanbul

Şehzade Camii (Şehzade Mehmet Camii ya da Şehzadebaşı Camii olarak da bilinir),İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan ve Mimar Sinan tarafından yapılan cami.

Tiyatro Bir İşkence de Olurmuş:Yaslı Ada

yaslı ada
Sanat 3 Tiyatro tarafından hazırlanmış oyunun yazarlığını Fatih Gülbaba, yönetmenliğini Sami Gülbaba üstlenmiş. 

Kahkaha Zamanı-Yavuz Seçkin Show

yavuz seckin
Yavuz Seçkin Show. Harika, bir fırsatını bulup mutlaka onun showuna gidin. Gösterisi boyunca gülme, stres atıp rahatlama, mutluluk garantili. Espirileri, taklitleri çok kaliteli ve komik.Tek kelimeyle muhteşem zaman geçirdim.

Yeni Valide Camii Üsküdar


yeni valide camii uskudar

Harika bir havanın olduğu bir kış gününde Üsküdar keyfimde ikindi namazını bu güzel camide kılmak kısmet oldu, çok şükür.

Kara Davud Paşa Camii

kara davud pasa camii uskudar
En çok sevdiğim ilçelerden birisi olan Üsküdar'daki camilerimizden birisi. Mimar Sinan Çarşısına ve Yeni Valide Camii 'ne yakın konumda. Camekanlı namaz kılma bölümü de olan minik bir camii. Kara Davud Paşa kimdir diye araştırdım ve acımasız bir insanın hikayesiyle karşılaştım. Bu camiyi kimin yaptırdığı ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım.

Paşalimanı Cafe

Paşalimanı Caddesindeki Boğaz Manzaralı Restaurant. Benim gibi yürümeyi seviyorsanız Üsküdar iskele tarafından Beykoz tarafına yürüyün,

Patron Kim


tiyatro patron kim


Eğlenceli güzel bir oyundu. Konusu birbirini yanlış anlamalar, tesadüfler, yalanların ortaya çıkması ile ilgiliydi.

Saklı Liman'dan Hikayeler Yenikapı'nın Batıkları

saklı liman yenikapı istanbul
2004 yılında İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Marmaray projesi sırasında ortaya çıkan antik kenti kurtarma kazılarına başladı.

Püf Noktası

tiyatro puf noktası

Necip Fazıl sözlerini de şiirlerini de tiyatro oyunlarını da severim. Bu oyununda da duygulandım, konusu güzeldi.

Rawenna Mozaikleri

rawenna mosaics

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde 16 Kasım 2013’ten 31 Ocak 2014 tarihine kadar sergilenecek olan “Ravenna Mozaikleri” sergisi, harika mozaik eserlerden oluşuyor.

Tiyatro Keyfi: Kalpak

kalpak

İkinci dünya Savaşı’nın son günlerinde bir Rus askerini evlerinde saklayan Alman kadın ve kızını konu alan güzel bir oyun.

İstanbul Arkeoloji Müzesi


Sanatı severim, tarihi daha da çok severim. Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur sözünün doğruluğuna inanıyorum.

Kibarlık Budalası

tiyatro kibarlık budalası

Sevgili ailemle izlediğim bu oyunda beni en mutlu eden şey Haldun Dormen oyunu olması.

Bernarda Alba'nın Evi

tiyatro bernarda albanın evi

Benim gibi tiyatro sever arkadaşım daha önce de başka oyuna gittiği Beyoğlu 2.Katta bu oyun için biletlerimizi aldı. Eminönü’nden Karaköy’ e doğru yürürken beni önceden uyardı korkabilirsin tiyatro çok ıssız bir yerde diye ama o kadar korkulacak bir yerde olduğunu yine de tahmin etmemiştim.

Buluşma Yeri


Bu oyun hakkında yorum yapmama hakkımı kullanıyorum.Muhsin Ertugrul’un sevdiğim ortamında izleme şansını buldum.Gideceklere  keyifli seyirler.

Eski Moda Komedya

tiyatro eski moda komedya

1968 yazında bir kadın ve bir erkek yıllar süren yalnızlıklarından sonra bir klinikte tanışırlar ve başlar şarkılarla, danslarla biraz hüzünlendiren çokça güldüren bir komedya…

Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz


Eğlenceli bir oyundu. Oyuncuların performansı harikaydı. Mutlaka izleyin tavsiye ederim.

Kadınlar Da Savaşırsa

tiyatro kadınlar da savasırsa

Erkeklerin savaşmasından ve aylarca onlardan ayrı kalmaktan sıkılan kadınlar erkeklerin savaşmayı bırakması için birlik olmaya karar verirler.

Kabare

tiyatro kabare


Benim izlediğim oyunda Özge Borak başroldeydi, sahne de devleşti, tiyatro sever gönlümü bir kere daha kazandı, tek kelimeyle harikaydı. Oyun eğlenceliydi.

Doğum Günü Partisi

tiyatro dogum gunu partisi

Benim izlediğim oyunda Özge Borak vardı. Kendisini çok beğenirim. Ata Demirel'le evlendiğinde de çok mutlu olmuştum. Oyunda harika performans sergiledi , Cem Davran ' da harikaydı.

Şark Dişçisi

tiyatro sark discisi

Bol cümbüşlü, hareketli, kostümleri harika olan, hiç yerinde durmayan oyuncular 3 saat dansedip bağırıp çağırıp şarkı söylemekten yorulmazken benim izlemekten yorulduğum ve itiraf etmeliyim sıkıldığım bir müzikal.

Yedikule Sosyal Tesisleri

Sahilde,Yedikule ile Koca Mustafa Paşa arasında yer alan bu mekan çok sakin, yeşillikler içinde huzurlu ve deniz manzaralı. Fiyatlar çok uygun.

Sultanahmet Sosyal Tesisleri

Sultanahmet Meydanında Alman Çeşmesinin karşısındaki bu sosyal tesisde fiyatlar diğer tesislere göre biraz daha pahalı fakat porsiyonlar çok büyük.

Cankurtaran Sosyal Tesisleri

istanbul cankurtaran restaurant

Topkapı Sarayından sahile doğru indiğinizde hemen köşede bulunan bu tesis benim Sultanahmet civarındaki en sevdiğim restaurant. Fiyatları çok uygun.Yemekler güzel. Haftasonu kahvaltı için de ideal ve hesaplı.

Çatladıkapı Sosyal Tesisleri

catladıkapı restaurant

Sahilde Sultanahmet ile Kumkapı arasında yer alan deniz manzaralı belediye sosyal tesisi. Tüm belediye sosyal tesislerinde olduğu gibi fiyatlar çok uygun.

Hızır Abi

hızır abi tiyatro

Huzur verici, dinlendirici bir oyundu, duygulandım gözlerim doldu.

Evsiz Ünlüler 'AFFEDİLMEYENLER' FOTOĞRAF SERGİSİ

evsiz ünlüler sergisi
Ünlü sanatçıları evsizler olarak objektife yansıtan Aykut Bozan'ın fotoğraflarını ben çok beğendim. Ziyaret etmek isteyenler için 28 Aralık 2013'e kadar Beyoğlu Sanat Galeri'sinde sergilenecek. 

Bedri Karayağmurlar / Anlam Katmanları

bedri karayağmurlar anlam katmanları

Anlam Katmanları isimli sergisini 18 Aralık 2013 ile 12 Ocak 2014 tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde ziyaret edebilirsiniz.