Erkekler savaşı bırakıp evlerinde oturmayı kabul edene kadar onlarla yatmamak için ant içerler. Şarkılar, müzikler, danslarla süslendirilmiş eğlenceli bir oyundu.
Erkek oyuncuların oyun sırasında sahne girişinden değil de oyuna seyircilerin salona girdiği kapıdan müzik aletleriyle girmesi seyircinin arasında oynaması güzeldi ‘İstanbul Efendisi ‘oyununda da bu yöntem kullanılmıştı. Oyuna canlılık katıyor. Kadın erkek ilişkileri, erkeklerin kadınlara bakış açısı, kadınların erkeklere bakış açısı, erkekler için seksin her şeyden önemli olduğunu ve kadınlar isterse ve iradelerine hakim olabilirlerse bunu bir silah olarak kullanabileceklerini ve savaşın değil barışın, birlikte yan yana sevgiyle yaşamanın daha güzel olduğunu anlatan bir oyun.
Yazan : Aristophanes
Çeviren : Azra Erhat-Sabahattin Eyüboğlu
Yöneten : Kemal Kocatürk
Koreografi : Salima Sökmen
Müzik : Mertol Şalt
Işık Tasarımı : Murat İşçi
Kostüm Tasarımı : Canan Göknil
Efekt : Hidayet Öztürk
Yönetmen Yardımcısı : Berna Oğuzutku Demirer
Süre : 2 Saat / 2 Perde
Oyuncular: Ayşen Sezerel, Bensu Orhunöz, Berrin Akdeniz Kortidis, Buket Yanmaz Kubilay, Çağatay Palabıyık, Çağlar Yiğitoğulları,Çağrı Özgür Hün, Demet Bozyaka, Gökhan Eğılmezbaş, Hülya Arslan, İbrahim Ulutaş, Murat Bavli, Nazan Yatgın, Seda Fettahoğlu, Selçuk Soğukçay
Lysistrata "Kadınlar da Savaşırsa" "savaş" ve "kadının toplumdaki yeri" temalarını işliyor. Oyunda savaşlardan bıkıp usanan kadınların eşlerini kaybetmemek ve daha güzel bir gelecek için Antik Atina'daki yönetim merkezi Akropolis'i işgal etmeleri ve erkeklerin savaşa katılmaları durumunda kadınlıklarını öne çıkarmaları anlatılıyor.
Bileti İBB den alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder