Mudurnu

 

mudurnu

Mudurnu, Bolu'nun bir ilçesi. Eski Türk evleri açısından görmeye değer bir yer.

Evim Nargile Tophane

kokpitanedeki sıralı nargile cafeler arasında olan güzel bir mekan.

Paçacı Mahmut Usta

Salaş bir mekan, tıka basa dolu.Yemekler güzel, servis hızlı.

Tarihi Sultanahmet Köftecisi


Sultanahmet te yemek yenilebilecek fazla mekan olmadığından ve eski bir mekan olduğundan da olabilir adamlar marka olmuşlar.Tebrikler.

Marka satıyor. GüZel bir mekan. Köftesi de idare eder emeklerine sağlık.

Topkapı Sosyal Tesisleri


Sosyal tesisler arşivimde eksik olan bir türlü gitmeye zaman bulamadığım ve gezme güzergahıma denk gelmeyen bir mekandı.

Mahmud Nedim Pasa Turbesi

Sultanahmet'ten Cağaloğluna giden yolda garanti bankasının yakınında modern dünya arasında sıkışıp kalmış, birçoğumuzun önünden geçip giderken farkına varmadığımız bir türbe.

Gelenek Gelecektir

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin hazırladığı güzel sergi sanatseverlerle Zeytinburnu' nda buluşuyor.

Yerebatan Üskubi İbrahim Ağa Camii Şerifi


Yerabatan Sarnıcı giriş kapısının bulunduğu sokakta Kilari cafenin bitişiğndeki bu camiyi Fatih Sultan Mehmet'in seyis başı İbrahim ağa 1491 yılında yaptırmış.

Avlu Cafe

Kennedy Caddesinde Sahilde Havalimanı yönünden gelirken Kumkapı Balıkçılarını biraz geçtikten sonra gizli bir bahçe.

Kilari Cafe

İstanbul'un tarihi kalbi Sultanahmet'te Yerabatan Sarnıcı giriş kapısının karşısındaki cafe.

Goralı 1945


Canım kankim ne yemek istersin tantuni mi yoksa Goralı mı bak burası çok meşhur ve tektir dedi hayatımda hiç goralı yemediğim için goralıyı tercih ettim.

Green Corner Cafe


Sultanahmet te Ayasofya Müzesinin bitişiğinde Yerebatan Sarnıcının çıkış kapısının karşısında garsonların dünyadan habersiz ve bıkkın bir suratla çalıştığı bir mekan.

Kubbe-i Aşk


Aklımdan geçen herşeyi mutlaka yaşadığımı farkettiğim bir anı da bu mekana ait.

Emirgan Sahili



İstanbul’da en sevdiğim yerler yeşil alanlar, korular, ormanlardan sonra sahiller.

Emirgan Korusu


Doğma büyüme İstanbullu olduğum halde ev-okul/ ev-iş hayat tarzını yıllarca kendi isteğim ile benimsemiş olduğumdan dolayı gezmediğim o kadar çok yeri var ki güzel İstanbul’umun.

Yenikapı Ramazan Etkinlikleri


Ramazan Etkinlikleri 2014
Birkaç ay önce tamamlanmış olan Yenikapı Şehir Parkında harika organize edilmiş ramazan etkinlikleri düzenleniyor.

Bakırköy Belediyesi Ramazan Etkinlikleri

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Eğlenceleri E-5 kenarı İncirli Mevkii’nde bulunan 100 bin metrekarelik Bakırköy Belediyesi Botanik Parkı’nda yapılıyor.

Zeytinburnu Belediyesi Ramazan Etkinlikleri

zeytinburnu meydanı ramazan etkinlikleri

Zeytinburnu Belediyesi’nin yeni yaptığı meydanda her cumartesi akşamı bir konser var. Zeytinburnunda ikamet edenler için ve yakınlardakiler belki bu etkinliklere katılmak ister diye paylaşmak istiyorum.

Sultanahmet Ramazan Etkinlikleri 2014


Çocukluğumdan beri her Ramazan da olduğu gibi bu Ramazan da da ailecek bir iftarımızı Sultanahmet’te yapıp namazımızı Sultanahmet Camii’de kıldık. Sultanahmet Camii aşırı kalabalıktı.

Yenikapı Mevlevihanesi

YENİKAPI MEVLEVİHANESİ İSTANBUL


Yenikapı Mevlevihanesi, Sünbül Efendi aracılığıyla Mevleviliğe gönül koymuş Yeniçeri Katibi Malkoç Efendi tarafından inşa edilip 1597 yılı Recep ayında hizmete açılmış.

Merkez Efendi Geleneksel Tıp Festivali 7-15 Haziran 2014


tıp festivali

Merkezefendi  Geleneksel Tıp Festivali her yıl Zeytinburnu Belediyesi tarafından Merkezefendi Camii yakınındaki festival alanında düzenleniyor.

Abdulbaki Paşa Kutuphanesi NAGMEDAR NEYHANE

zeytinburnu
Merkezefendi Camii ve mezarlığına yakın yerde gizli bir hazine resmen. Ney dinletileri de oluyormuş ben henüz burada bu keyfi yaşamadım ama en kısa zamanda rast gelirim inşallah.

Merkezefendi Camii ve Turbesi

merkezefendi


Merkezefendi mezarlığı yakınındaki camii. Yavuz Sultan Selim’in kızı Şah Sultan yaptırmış. 1837 de 2.Mahmut yeniletmiş. Caminin kadınlar kısmının ayrı bir kapısı var kadınlar kısmı 2.katta.

Derya-i Ali Baba Turbesi


sakabası ali baba turbesi

İstanbul’un fethinde önemli bir yeri olan isimsiz kahramanlardan ayrıca evliyalardan biri olan Derya Ali Baba’nın türbesini ziyaret etmek isterseniz yeri Kazlıçeşme Marmaray İstasyonuna yürüme mesafesinde.

İstanbul'un İlk Camisi: Kazlıcesme Fatih Camii


fatih camii

İstanbul’un fethi öncesi Fatih Sultan Mehmet’in emriyle yaptırılan ilk Türk Camisinde namaz kılmak isterseniz o camii Zeytinburnu’nun Kazlıcesme semtinde.

Kara Dervis Aga Bakırkoy Carsı Camii


bakırkoy

Bakırköy Kara Derviş Ağa Çarşı Cami Bakırköy’ün en eski camisi, “Bu caminin bir kısmı 1602 ‘de Kara Derviş Ağa tarafından yapılmış 1875’te muhtemelen eskimiş veya yangın geçirmiş.

Ask-ı Nebi Sergisi



1443 YILINDA HZ.PEYGAMBER

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa büyük bir sergiye imza atarak, bugüne kadar bir arada sergilenmemiş eşsiz değerdeki eserleri sanatseverlerle buluşturdu. 

Erikli Baba


ERİKLİ BABA TEKKESİ

Zeytinburnu’nun Kazlıçeşme semtinde yer alan Erikli Baba türbesini ziyaret etmek isterseniz, Marmaray ile Kazlıçeşme istasyonunda inip biraz yürüyerek buraya ulaşabilirsiniz. Bakalım Erikli Baba kimmiş;

Kazlıcesme'nin Hikayesi

kzlıcesme hikayesi


Buram buram tarih kokan güzel şehrimizde bir de önünden defalarca geçip de fark etmediğimiz tarihler var.

57.Piyada Alayı Sehitligi

canakkale

57. Alay, Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen Anzak Çıkarmasını durdurmak amacıyla 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen Osmanlı alayıdır.
19. Fırka'ya bağlı üç alaydan (72, 77 ve 57) biri olarak Tekirdağ Yarkışla mevkiinde 1 Şubat 1915 tarihinde kurulan 57. Alay'ın alay komutanı, Hüseyin Avni Bey (Arıburun)'dir.

1915 Seddulbahir Savas Eserleri Muzesi


SEDDULBAHİR SAVAS ESERLERİ MUZESİ


Çok hızlı turumuzda adeta koşarcasına bu güzel müzemizi de ziyaret ettikJ Müze de diğer yerler gibi harikaydı, her Türk’ün hayatında bir kere de olsun bu yerleri ziyaret etmesi gerektiğine inanıyorum.Allah herkese bu güzel yerleri gezmeyi kısmet eder inşAllah.

Atatürk'ün Kalbinden Vuruldugu Yer


ataturk un saatinin parcalandıgı yer

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK saatinin parçalanmasını şöyle anlatmış; "10 ağustos 1915. Conkbayırı'nı almak ve bütün boğaza hakim olmak için İngilizler 20000 kişilik bir kuvvetle günlerce kazdıkları siperlere yerleşmişler, hücum anını bekliyorlardı.

Yahya Cavus Sehitligi



Şehitlik, Seddülbahir köyünün kuzeybatısında Ertuğrul Koyu’na hakim düzlügün üzerinde bulunur. Yahya Çavuş ve takımı adına 1962’de yapılmıştır.

Soganlıdere Sehitligi


Çanakkaleye defalarca tatile gitmiştim fakat bu yıl ilk kez şehitliği ziyaret kısmet oldu çok şükür Rabbime bana o güzel günü yaşattığı için. Birçok şehitliği ziyaret ettik. Çok hızlı bir turdu, çoğu yerin neresi olduğunu anlamadım. Soğanlıdere Şehitliği not alabildiğim bir yer oldu.

Laleli Camii


laleli

Lalelide tramvay yolu üzerinde yer alan camiyi Sultan 3.Mustafa yaptırmış camiye ve semte Laleli adının verilişinin de bir hikayesi var. Güzel bir hikaye J

Kucukayasofya Camii

CAMİİ

Küçükayasofya mahallesindeki saklı hazine.Dışından bakınca insanı kendine doğru çekiyor.

Istanbul Modern Sanat Muzesi


modern sanat

Sanat sever ben sanatsever başka bir arkadaşımla çok keyif alarak bu güzel müzeyi zevk ile gezdik. Emeği geçenlerin ellerine sağlık süperdi.

Kaptanı Derya Kılıc Ali Pasa Camii


kaptanı derya

Sık sık önünden geçtiğim bu camide sonunda bir ikindi namazını kılmak kısmet oldu. Allah yaptıranlardan ve yapımında emeği geçenlerden razı olsun inşallah.
Sadece bizde değil dünya denizcileri arasında da ilk sıralarda yer alan denizcilerden Kılıç Ali Paşa namını sürdürmek için bir cami yaptırmak ister.

X-Men: Gecmis Gunler Gelecek

GECMİS GUNLER GELECEK

Her X.Men ve her Hugh Jackman filminde olduğu gibi harika bir filmdi. Yalnız 3D si fazla iyi olmamış ya da gözlüklerden dolayı öyle idi  3d konusunda fazla bilgim yok fakat Nuh Büyük Tufan filminde 3d daha güzeldi.

Seyran Pastanesi Fatih


Güzel bir mekan. Lavaboları temiz ve güzel. Teras katında yemek yedik çok güzeldi.

Tophane Cınaraltı Nargile Cafe


Tophanedeki sıralanmış cafelerden biri. Garsonlar pazarlamacı kıvamında müşterilere bakarken gözlerinde dolar işaretini görebilirsiniz, Hizmetten daha çok paraya odaklanılmış mekanlardan biri.

Namlı Gurme Gıda Karakoy

namlı

Karaköy de katlı otoparkın altında yer alan güzel ürünleri olan bir mekan.

Gazi Atik Ali Paşa Camii


Öğle namazımı Şehzade Camii’de kılmış, Beyazıttan Sultanahmet’e doğru yürürken, yıllarca defalarca önünden hatta ortaokulda iken avlusundan geçtiğim bu camide de bir namaz kılayım dedim ve ziyaret ettim.

Sultan 2.Mahmut Turbesi



Çemberlitaş Sultanahmet arasında tramvay yolu üzerindeki bu türbeyi ziyaret edip yatan şahsiyetlerin ruhuna dua okumak kimseye bir şey kaybettirmez aksine kazandırır diyerekten mini bir ziyaret

Fatih Camii

fatih camii
Hafız törenine şahit olduğum bu camiide de namaz kılma şerefine nail olduğum için şükürler olsun..

Pertevniyal Valide Sultan Camii

pertevniyal valide sultan camii
Restorasyonu yıllardır bitmeyen, otobüsle hep önünden geçtiğim, geçenlerde de bu camiyi yaptıran padişah anasının hayatının romanını okuduğum bu güzel camide namaz kılma şerefine nail oldum.

PlayBowling Marmara Forum Avm

Yıllardır aklımdan ' şu bowling nasıl birşey ki oynasam ' deyip hep de ertelediğim bowlingi sonunda oynadım.

Düğün Dernek

film
Film boyunca çok güldük. Hayatımda izlediğim en komik film diyebilirim.

Odabaşı Behruz Ağa Camii

odabası
Kanuni Sultan Süleyman'ın odabaşı  Behruz Ağa tarafından Yaptırılmış Odabaşı Semtindeki camii. Sevgili Mimar Sinan'ın eseri.